Astăzi: 21. 04. 2015

Revista Maria

  • Editorial
  • Redacţia Maria
  • Contact

Linkuri de interes

  • www.ermeticmet.com

newsletter

Introdu mai jos e-mail-ul tău!


ARMURARIUL, PURIFICATORUL SÂNGELUI

ianuarie 10, 2011 @ 5:31 pm

 

Folosit de peste 2000 de ani în tratarea bolilor ficatului şi ale vezicii biliare, armurariul ne demonstrează zi de zi că este un remediu cu adevărat miraculos. Antitoxic de excepţie, armurariul ajută organismul să reziste până şi celor mai puternice otrăvuri, de la ciupercile toxice până la gaze industriale sau metale grele.

Împiedică acumularea toxinelor în ficat

Numeroase studii arată că flavonoidele din compoziţia seminţelor de armurariu măresc capacitatea ficatului de a se apăra de infecţii, favorizând regenerarea celulelor hepatice. Persoanelor cu astfel de maladii li se recomandă infuzie combinată, un litru şi jumătate pe zi, timp de trei săptămâni. După o pauză de două săptămâni, se administrează armurariu sub formă de pulbere, o linguriţă de 4 ori pe zi. În caz de icter sau insuficienţă hepatică se consumă jumătate de litru de infuzie combinată de armurariu, în cure de două săptămâni, cu o săptămână pauză. Excelent stimulent al activităţii ficatului, contribuind la regenerarea sa, armurariul poate fi un remediu şi în ciroza hepatică. În acest caz se recomandă o linguriţă rasă de patru ori pe zi, în cure de 21 de zile, cu două săptămâni de pauză. Cu un puternic efect de stimulare a producţiei de bilă, armurariul este indicat şi în tratamentul diskineziei biliare şi a litiazei biliare. Se face un amestec, în proporţii egale, de tinctură de armurariu şi tinctură de anghinare, iar din această combinaţie se consumă o linguriţă de patru ori pe zi, înainte de mesele principale. Tratamentul se recomandă şi în cazul dispepsiei sau al digestiei dificile.

Neutralizează acţiunea substanţelor toxice

În cazul otrăvirii cu ciuperci, se administrează în cantitate mare (minim un litru pe zi) timp de 10 zile, infuzie combinată de armurariu. Preparatul are rolul de a neutraliza direct acţiunea substanţelor toxice, susţinând activitatea hepatică. În cazul intoxicaţiei cu metale grele sau medicamente care atacă în mod direct ficatul, se administrează timp de o săptămână un litru şi jumătate de infuzie combinată de armurariu pe zi. Acelaşi tratament este foarte bun şi pentru protejarea sistemului nervos. Împotriva alcoolismului, se fac cure de trei săptămâni, cu două săptămâni de pauză, cu infuzie combinată de armurariu, un litru pe zi.

Adjuvant în cancerul de piele

Persoanele care suferă de cancer de piele pot folosi cataplasme cu pulbere, aplicate direct pe zona bolnavă.  Seminţele de armurariu au o acţiune benefică asupra cancerului de prostată şi hepatic, datorită silimarinei conţinute. Specialiştii recomandă în acest caz administrarea de patru ori pe zi a unei linguriţe de pulbere de seminţe, în cure de 15 zile, cu 10 zile de pauză. Potrivit studiilor, armurariul are efect benefic şi în tratarea altor forme de cancer, ca cel pulmonar, cancerul la sân, cancerul ovarian şi cancerul la intestinul gros. Pentru a preveni boala canceroasă, este indicat să se consume 4 linguriţe de tinctură pe zi, timp de trei săptămâni, la fiecare schimbare de anotimp. De asemenea, această plantă miraculoasă are rolul de a activa sistemul imunitar, reântinerind organismul. Un alt rol deosebit al armurariului este acela de a combate efectele adverse ale chimioterapiei, împiedicînd apariţia altor simptome. Se recomandă consumul unui litru de infuzie combinată de armurariu, zilnic, timp de 20 de zile. Nu în ultimul rând, armurariul ajută în tratarea psoriazisului. Se aplică o dată pe zi o cataplasmă cu pulbere de seminţe de armurariu pe locurile afectate, iar intern se consumă pentru dezintoxicare, 4 linguriţe de tinctură pe zi.

Cum obţinem pulberea, tinctura, infuzia combinată şi cataplasma

Pulberea de armurariu se obţine prin măcinarea cu râşniţa de cafea, apoi se cerne prin sită. Pulberea se păstrează la rece, într-un borcan închis ermetic, dar nu mai mult de 4-5 zile. Când este folosită, pulberea de armurariu se ţine sub limbă timp de 10 minute, apoi se înghite cu apă. În ceea ce priveşte modul de preparare al tincturii, acesta este următorul: 20 de linguri de pulbere de seminţe de armurariu se pun într-un borcan care se acoperă cu alcool de 50 de grade, amestecând continuu. Se închide borcanul ermetic şi se lasă la macerat două săptămâni, apoi se strecoară. Preparatul obţinut se pune în sticluţe mici, de asemenea închise la culoare. Se pot păstra până la doi ani. Se administrează de regulă o linguriţă, de 4 ori pe zi. Modul de preparare al infuziei combinate este următorul: două linguriţe de pulbere de seminţe de armurariu se lasă la înmuiat într-o jumătate de cană de apă de seara până dimineaţa, apoi se filtrează. Preparatul obţinut se lasă deoparte, iar pulberea rămasă se opăreşte cu o jumătate de cană de apă fierbinte, timp de 20 de minute, apoi se răceşte. În final, cele două extracte se combină. Pentru realizarea cataplasmei avem nevoie de 2-3 linguri de pulbere măcinată fin care se amestecă cu apă călduţă, formându-se o pastă ce se va aplica pe locurile bolnave. Cataplasma se ţine minim 2-3 ore, deasupra acesteia folosindu-se un tifon.

Precauţii la tratament

Deşi tratamentul cu armurariu nu are efecte secundare, acesta va fi folosit cu precauţie de persoanele care suferă de hipertensiune arterială şi de femeile însărcinate.

 

Carmen Ciripoiu

 

Un comentariu la “ARMURARIUL, PURIFICATORUL SÂNGELUI”

  1. This is such a great resource that you are providing and you give it away for free. I enjoy seeing websites that understand the value of providing a prime resource for free. I truly loved reading your post. Thanks!


Lasă un comentariu